Select Page

KETO ή κετογονική δίαιτα: για την μείωση λίπους του σώματος μας

Ως KETO ή Κετογονική δίαιτα, ορίζεται η διατροφή που αυξάνει στον οργανισμό μας κάποιες ουσίες που λέγονται ΚΕΤΟΝΕΣ ή κετονικά σωμάτια. Αυτές προέρχονται μόνο όταν ο οργανισμός μας, χρησιμοποιεί για τις ενεργειακές του ανάγκες, το λίπος ως βασική πηγή ενέργειας.

Εκ του ορισμού της λοιπόν, είναι η μοναδική αποδεδειγμένη δίαιτα που καίει αμιγώς λίπος. Οι κετόνες είναι ουσίες μετρήσιμες τόσο στο αίμα όσο και στα ούρα.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες ο άνθρωπος χρησιμοποιεί για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του υδατάνθρακα και όχι λίπος. Για να αρχίσει να χρησιμοποιεί το λίπος του για την κάλυψη των αναγκών του θα πρέπει τα διαθέσιμα ποσά υδατάνθρακα να είναι μηδενικά.

Η KETO ή Κετογονική δίαιτα είναι μια ειδική διατροφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την μείωση του λίπους μας. Είναι μια εντελώς προσωπική δίαιτα γιατί η κέτωση είναι μια κατάσταση που προκαλείτε από τον οργανισμό μας με προώθηση της δίαιτας. Έχοντας διαφορετική ορμονική απόκριση ο κάθε άνθρωπος η διαδικασία κέτωσης είναι διαφορετική από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Η καύση λίπους στον οργανισμό έχει βιολογικούς χρόνους τέτοιους που πρέπει να του γνωρίζουμε καλά και να τους ανιχνεύουμε σε κάθε βήμα που κάνουμε. Χρειάζεται έμπειρο ιατρό σχετικά με το θέμα για ένα υγειές και μοναδικό αποτέλεσμα. Υπάρχουν 2 βασικά είδη κετογονικής δίαιτας ή KETO διατροφής και θέλει πολύ προσοχή στο ποια δίαιτα θα εφαρμόσουμε για να χάσουμε το λίπος των αποθηκών μας.

Dr. IAKOVOS THEODOSIOU MD.UD

OnLine diet: dietstore.gr